Napad v Berlinu

foto: rtvslo.si/Reuters

Nemška policija je sporočila, da niso prepričani, da je moški, ki so ga aretirali v zvezi s sinočnjim napadom na božični dejem v središču Berlina, napadalec. V napadu, ko je tovornjak zapeljal med množico ljudi na božičnem sejmu, je po zadnjih podatkih umrlo 12 ljudi, 48 je ranjenih, od tega nekaj huje. Policija je slabo uro po napadu aretirala 23-letnega prosilca za azil iz Pakistana, a je vodja berlinske policije na tiskovni konferenci dejal, da niso prepričani, da gre za voznika tovornjaka. S kraja sinočnjega napada se je v oddajo Dogodki in odmevi oglasila tudi naša dopisnica Polona Fijavž.

 

Iz oddaje Danes do trinajstih

Nemške oblasti mirijo državljane po sinočnjem terorističnem napadu v Berlinu, v katerem je domnevno 23-letni Pakistanec z ukradenim tovornjakom zapeljal v množico v nemški prestolnici in ubil 12 ljudi. Osumljenec zanika obtožbe. Politični zavezniki kanclerke Angele Merkel pozivajo k spremembi odprte politike do migrantov.

 

Kot še poroča agencija Reuters, ki se sklicuje na policijski vir, naj bi osumljenec v Nemčijo prispel februarja kot prebežnik. Policiji naj bi bil znan po manjših prekrških, zaradi terorističnih povezav pa ne. V dnevni program Prvega se je z več podrobnostmi oglasila naša berlinska dopisnica.

 

Policija preiskuje napad

foto: rtvslo.si/Reuters