Kar 15% Evropejcev ima ob zaužitju mleka težave, saj so intolerantni na mlečni sladkor – laktozo. Kako prepoznamo simptome laktozne preobčutljivosti, ali je bolezen ozdravljiva in kateri prehranski izdelki poleg mleka še lahko povzročajo težave? Kako ločimo med alergijo in intoleranco? Na vaša vprašanja bo v petkovem svetovalnem servisu odgovarjal prof. dr. Rok Orel, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za gastroenterologijo UKC Ljubljana.

Kar 15% Evropejcev ima ob zaužitju mleka težave, saj so intolerantni na mlečni sladkor – laktozo.  Kako prepoznamo simptome laktozne preobčutljivosti, ali je bolezen ozdravljiva in kateri prehranski izdelki poleg mleka še lahko povzročajo težave? Kako ločimo med alergijo in intoleranco? Na vaša vprašanja bo v petkovem svetovalnem servisu odgovarjal prof. dr. Rok Orel, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za gastroenterologijo UKC Ljubljana.

Ana Skrt