Naši gostje so tokrat Ciril Štokelj, Rudi Belec, Marija Ahačič Pollak in Živa Recek.

Ciril Štokelj je direktor za zunanje odnose v evropskem parlamentu, pred tem pa je delal tudi v Vatikanu in Madridu. Seznanja nas z bogatimi izkušnjami več kot tridesetlenega življenja v tujini.

Rudi Belec  je nedavno znova prevzel vajeti v  slovenskem kulturnem društvu Planika v Malmoeju na Švedskem. Govori o dejavnostih enega največjih društev naših rojakov v omenjeni skandinavski državi, še zlasti o 40- letnici pevskega zbora Planika.

Znana in širše uveljavljena ženska vokalna skupina Plamen iz Toronta pa praznuje 25-o obletnico. Ob jubileju v soboto 29. aprila prirejajo slavnostni koncert. Podrobnosti o skupini zagnanih pevk pripoveduje gonilna sila Plamena, ustanoviteljica in umetniška vodja Marija Ahačič Pollak.

Živa Recek iz Kočevja pa se je kot uspešna slovenska odbojkarica odločila za študij na Univerzi na Floridi v ZDA, saj je tam izkoristila  možnost, da se ob izobraževanju aktivno ukvarja s športom. Kako seje znašla na Floridi v študiju in športnem udejstvovanju? Več o vsem tem v oddaji Slovencem po svetu.

Toni Laterner