Med številnimi obiskovalci finala letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je bilo tudi več naših rojakov iz tujine. Mojca Delač je k mikrofonu povabila navdušene navijačice in navijače iz društev Lastovka Ingolstadt in Triglav Stuttgart in ujela utrip njihovega navijanja, zaupali pa so ji tudi svoje življenjske zgodbe.

Društvo Slovencev v Parizu deluje že 55 let. Pred kratkim so člani izvolili novo 10 člansko vodstvo na čelu z Evo Sutlič Bandelj. Nova predsednica, ki je sicer na tem položaju že bila pred leti, pripoveduje o  načrtih društva in poglavitnih dejavnostih, pa tudi o povezovanju Slovencev v francoskem glavnem mestu in njihovem doživljanju ob terorističnih napadih v Parizu in Bruslju.

Za velikonočne praznike  se mnogi  naši rojaki iz tujine odpravijo na obisk v  domovino, slovenska društva po svetu pa pripravijo vrsto tradicionalnih prazničnih srečanj. Tako tudi  društvo Cankar v Sarajevu , kjer med drugim organizirajo posebno delavnico. Podrobneje o tem tajnik društva Samo Čolak.

V Avstraliji so te dni izdali Antologijo slovensko-avstralskih glasbenikov. Podrobneje o knjigi s 664 stranmi in več kot 1300 slikami v oddaji Slovencem po svetu govori avtorica Katarina Vrisk.

Toni Laterner