Tudi na Kanarskih otokih živijo Slovenci. Tja se je pred dvema letoma in pol preselila družina Buh Zupančič. Mama Špela in sin Val pripovedujeta o življenju v krajih brez letnih časov na otoku Lanzarote, kjer so ljudje iz kar 122 različnih držav.

V zadnjem času  vse več rojakov iz Slovenije prihaja na delo v Nemčijo, še zlasti na Bavarsko in v Badenwuertenberg. Da bi jim pomagali z nekaterimi koristnimi informacijami bo koordinacija slovenskih društev v južni Nemčiji prihodnji teden v Stuttgartu  organizirala spoznavno srečanje za novo priseljene rojake. Podrobneje o tem predsednica koordinacije Gabrijela Žagar.

V San Franciscu pa so pred dvema letoma ustanovili ameriško – slovensko izobraževalno fundacijo. V nedeljo bodo pripravili že tretji “Gala ples”, na katerem bodo podelili nagrade – glavno bo dobil ameriški astronavt slovenskega rodu Ronald Šega. Na srečanju  se bodo ozrli na delo v minulem letu dni  in zakorakali novim izzivom naproti. Več o tem pa v oddaji Slovencem po svetu  član odbora direktorjev fundacije in eden od pobudnikov njene ustanovitve prof.dr. Jure Leskovec.

Toni Laterner