Prvi na obisku

Zimski video izziv v Kranju

IMG_2859_1
foto: OpenLab

Počitniško dogajanje v osrednji in zahodni Slovenije je bilo v polnem zamahu, zato smo v četrtek na Prvem potrkali na vrata ene od številnih počitniških delavnic, ki jih organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. V Kranju smo obiskali prostore OpenLab-a, Društva za razvoj inovativnih idej, ki s pomočjo Laboratorija za telekomunikacije in Fakultete za elektrotehniko predstavlja stičišče sodobnih tehnologij za mlade v Gorenjski regiji.

IMG_2854_1

foto: OpenLab

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupina desetih osnovnošolcev in srednješolcev, med katerimi so se nekateri na delavnice vozili tudi iz Ljubljane in Grosupljega, se je od ponedeljka učila osnov vizualnega izražanja. Preverili smo, kako so se pod budnim očesom mentorja – multimedijskega strokovnjaka lotili priprave scenarija, dela na terenu, video montaže ter končne grafične in glasbene opreme izdelka.

IMG_2848_1

foto: OpenLab

 

 

 

 

 

 

Skupaj z mentorjem so se odločili, da bodo naredili videospot za skladbo britanske zasedbe Bastille z naslovom Pompeii, ki smo jo poslušali tudi na Prvem. V pogovoru smo izvedeli, zakaj so se odločili, da si bodo na takšen način popestrili počitnice, mentor pa je povedal, da je nadobudnih in inovativnih idej med mladimi vedno veliko.

Njihov končni izdelek si lahko ogledate na spodnjem linku: