Hudo!

Ali obleka naredi človeka?

885481_1056977391020178_6641667642172761927_o
Današnji gosti oddaje Hudo!
foto: TB

Vsaka generacija ljudi želi vsaj malo vplivati in spremeniti modo in tako pustiti svoj pečat v zgodovini. Kaj je danes za mlade moderno in koliko se podrejajo trenutnim modnim smernicam? To smo danes ugotavljali z mladimi novinarji z Osnovne šole Mirana Jarca iz Ljubljane, ki so se ob začetku oddaje takole predstavili.

Najprej smo slišali, kaj najraje oblečejo najmlajši, kdo jim pri tem pomaga in svetuje.

“Ko imam rojstni dan, si uredim tudi pričesko, sicer se pa samo počešem, da lažje vidim do table.”

Mlajšim pri oblačenju velikokrat pomagajo starši, kako pa na mnenje staršev in vrstnikov o njihovih oblačilih gledajo devetošolci? Koliko jim pomenijo njihova mnenja?

“Če bom šla ven in bodo vsi govorili, da sem grdo oblečena, se zagotovo ne bom več tako oblekla.”

Mnenje vrstnikov je za nekatere osnovnošolce bolj, za druge manj pomembno. Pa oblačila lahko vplivajo tudi na boljšo ali slabšo oceno v šoli? Ali učitelji, ko ocenjujejo, gledajo tudi na to? Jih kakšen stil učencev še posebej zmoti? Kaj pa modni dodatki, ličenje in barvanje las – sodijo v osnovno šolo? To smo povprašali učitelja Toneta in učiteljico Katjo.

“Zaradi dolgih las sem v srednji šoli dobil popravni izpit.”

Mlade novinarje z Osnovne šole Mirana Jarca iz Ljubljane je zanimalo tudi mnenje srednješolk, ki se na modni svet spoznata še malo bolj kot oni. Obiskujeta namreč Srednjo oblikovno šolo, modne smernice budno spremljata, najbolj pa sta navdušeni nad tem, da lahko na šoli pokažeta svojo kreativnost in se izrazita tudi skozi čisto njun osebni modni stil.

Celotni oddaji o modi lahko prisluhete na zgornjem linku, fotografije z oddaje pa najdete na Facebook profilu Program za mlade.