Tokratno oddajo Hudo! namenjamo vsem ljubiteljem živali. Oglasili se bomo v Živalskem vrtu Ljubljana in izvedeli, katere živali se pripravljajo na zimsko spanje ter katere komaj čakajo, da zapade sneg. Kako pozimi poskrbeti za brezdomne in prostoživeče živali, bodo povedali učenci OŠ Trnovo, kako za domače ljubljenčke pa veterinarji z Veterinarske postaje Ljubljana. Nekaj minut pa bomo namenili tudi temi, ki je aktualna celo leto – primernemu odnosu ljudi do živali, o katerem bodo več povedali člani Društva za zaščito živali Ljubljana. Vodi Andreja Gradišar.

Petošolci iz Osnovne šole Trnovo zelo dobro vedo, kakšen bi moral biti človeški odnos do živali. Ker mnogi na to velikokrat pozabijo, v razredu večkrat pripravijo različne projekte, s katerimi opozarjajo predvsem na položaj brezdomnih živali. Velikokrat organizirajo zbiranje hrane za razna zavetišča:

Ker so v okolici šole in svojih domov opazili veliko potepuških mačk, so se odločili, da jim bodo zgradili bivališča:

Pomagajo tudi pticam, ki jih krmijo, prav tako pa so jim zgradili tudi hišice:

Učenci OŠ Trnovo pravijo, da moramo biti pozorni tudi na dobrobit prostoživečih živali kot so srne in ježi. Slednjim lahko pomagamo tudi s hrano, saj morajo pred zimskim spanjem nabrati dovolj zalog:

Kot je povedal direktor Veterinarske postaje Ljubljana Jože Drobnič, so zimski meseci zaradi mraza za živali še posebej naporni. Posebno skrb moramo nameniti tudi domačim ljubljenčkom, predvsem psom:

Petošolci pa so spomnili še na živalim neprijazno pokanje ob novoletnih praznikih:

Andreja Gradišar