Eden izmed zaščitnih znakov Radia Slovenija je tudi oddaja Lahko noč, otroci, ki že 50 let, vsak dan ob 19.45 popelje otroke v radijski pravljični svet. Ob tej obletnici sta 1. program Radia Slovenija in ZKP RTV Slovenija izdala posebno zgoščenko Lahko noč, otroci s sedmimi pravljicami priznanega mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana. Zvočno podobo njegovih zgodb, ki imajo pozitivno sporočilo in se dogajajo – ne za devetimi gorami, temveč za vogalom vaše hiše, je s priredbo in režijo ustvarila radijska režiserka Irena Glonar.
Nocoj bomo na valovih Prvega premierno slišali tretjo v nizu živahnih dogodivščin, ki sprožijo plaz dobre volje, zgodbo Mali čarovnik. Zato vam lahko rečemo le še: »Lahko noč in enega Primoža na pomoč!«

Igrajo: Polona Juh, Brane Grubar, Uroš Smolej, Aleksander Cavazza
Pripovedovalka: Polona Juh. O Kralj: Brane Grubar. Mali: Aleksander Cavazza. Ravnatelj: Uroš Smolej.
Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina.
Tonski mojster: Matjaž Miklič.
Priredba in režija: Irena Glonar.
Avtor pravljice: Primož Suhodolčan

Eden izmed zaščitnih znakov Radia Slovenija je tudi oddaja Lahko noč, otroci, ki že 50 let, vsak dan ob 19.45 popelje otroke v radijski pravljični svet. Ob tej obletnici sta 1. program Radia Slovenija in ZKP RTV Slovenija izdala posebno zgoščenko Lahko noč, otroci s sedmimi pravljicami priznanega mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana. Zvočno podobo njegovih zgodb, ki imajo pozitivno sporočilo in se dogajajo – ne za devetimi gorami, temveč za vogalom vaše hiše, je s priredbo in režijo ustvarila radijska režiserka Irena Glonar. Nocoj bomo na valovih Prvega premierno slišali tretjo v nizu živahnih dogodivščin, ki sprožijo plaz dobre volje, zgodbo Mali čaroovnik. Zato vam lahko rečemo le še: “Lahko noč in enega Primoža na pomoč!”

Igrajo: Polona Juh, Brane Grubar, Uroš Smolej, Aleksander Cavazza.

Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina. Tonski mojster: Matjaž Miklič.

Priredba in režija: Irena Glonar. Urednica oddaje Lahko noč, otroci!: Alja Verbole.

Alja Verbole