Ob Evropskem tednu športa bomo tudi v oddaji Hudo! športno razpoloženi. Ste vedeli, da je več kot 70 različnih stilov karateja, da bowling prihaja iz Nemčije in da so skateboard (rolko) izumili že leta 1967? Zakaj je ukvarjanje s športom pomembno, kako je lahko to tudi zabavno, kakšne so želje in ideje osnovnošolcev za ure športne vzgoje in koliko truda, treningov in odpovedovanj je potrebnih, da postaneš res vrhunski športnik - o vsem tem v tokratni oddaji.

Ob Evropskem tednu športa smo bili tudi v oddaji Hudo! športno razpoloženi. Ste vedeli, da je več kot 70 različnih vrst karateja, da bowling prihaja iz Nemčije in da so skateboard (rolko) izumili že leta 1967? Katarina Šinkovec iz Razgibajmo Ljubljano je povedala, komu in čemu je namenjen teden športa.

“Interes mladine in otrok za šport je velik, morda včasih potrebujejo le majhno vzpodbudo.”

V okviru tedna športa je bilo v Ljubljani ves teden živahno. Petek je bil tako namenjen najmlajšim, za njih so pripravili miniolimpijado. Ujeli smo mlade športnike z Osnovne šole Oskarja Kovačiča iz Ljubljane.

Tudi naš studio smo napolnili z mladimi uspešnimi športniki. Iza, Nika, Bruno in Tim so bili naši gosti.

Njihovo ukvarjanje s športom se je začelo že zelo zgodaj.

“Z mami sva gledali po televiziji ritmično gimnastiko pa sem malo skakala po dnevni sobi in je mami rekla – mogoče pa bo kaj iz tega.”

Izpuščeni rojstni dnevi, marsikatera zabava in piknik – ko je šport v ospredju. Tudi treningi so najprej enkrat, dvakrat na teden, potem pa že po osemkrat na teden po dve uri.

“Vsako leto je težje, vsako leto se treningi stopnjujejo – letos bo še bolj resno, ampak, komaj čakam na to.”

Še več o športu, treningih, tekmovanjih in uspehih mladih športnih gostov lahko slišite v posnetku oddaje, fotografije pa vas čakajo na našem Faceboku profilu Program za mlade.

Tadeja Bizilj