V teh dneh lahko mlade nagrajene novinarje in novinarke Radia Hudo! srečate na vseh koncih in krajih. Mlade novinarke iz Leskovca pri Krškem so se peljale s kartingom v Rollbaru, novinarji iz Škofje Loke obiskali Adrenalinski park Geoss, drugouvrščeni razred iz Slovenske Bistrice pa se je peljal po Piranskem zalivu z Ladjico Subaquatic. Zmagovalci najboljšega videa iz Ilirske Bistice so se potepali po Dunaju, najboljši novinarski razred iz OŠ Griže pa je raziskoval Barcelono. Vtise z izletov, potepanj in dogodivščin boste slišali v tokratni oddaji. Voditelja Tadeja Bizilj in Dejan Petek.

Prva počitniška sobota je napovedovala hudo dobro oddajo – s prvimi vtisi mladih nagrajenih novinarjev in novinark Radia Hudo!. Začeli smo v Rollbaru, kjer so se dekleta iz Leskovca pri Krškem zapeljala s kartingi. Poleg tega, da so se vživele v vlogo čisto pravih voznic, so bile tudi odlične komentatorke.

“Do nekaj tehničnih težav je prišlo zaradi močnega trka – ampak, brez skrbi, bo vse uredu.”

Ne s kartingom, temveč z avtobusom pa smo se zapeljali na nagradni izlet v Barcelono. Naziv najboljšega novinarskega razreda so si letos prislužili mladi z OŠ Griže – skupaj smo so ogledali Barcelono po dolgem in po čez – obiskali Park Guell, videli Sagrado Familio, se fotografirali na stadionu Camp Nou, od blizu videli morske pse v Aquariumu, se kopali na čudoviti barcelonski plaži, sprehajali po Rambli in uživali v dobrotah na tamkajšnji tržnici. Pa še in še – dolgčas nam res ni bilo, kar ste lahko slišali v reportaži.

“Težko je bilo priti do Barcelone – a ves naš trud je bil na koncu še kako poplačan.”

Zadnja postaja v današnji oddaji je bil Dunaj. Najboljši video posnetek Radia Hudo! so letos posneli mladi novinarji z OŠ Dragotina Ketteja iz Ilirske Bistrice. Za nagrado so si prislužili čudovit izlet v prestolnico sosednje države, kjer smo se imeli res noro hudo. Obiskali smo Prater pa hišo Madam Tussauds, se sprehajali po centru Dunaja, poizkusili pravo sacher tortico, za konec pa bili še v Schonbrunnu in obiskali tamkajšnji živalski vrt.

“Najbolj so nam bile všeč opice, ker zganjajo norčije.”

Veliko lepih potepanj in dogodivščin želimo tudi vsem šolarjem med počitnicami. Naša ekipa Programa za mlade bo obiskala različne tabore in delavnice, na katerih bomo morda srečali tudi vas – in o njih poročali v naših sobotnih oddajah. Za vas bomo pripravili tudi zanimive nagradne igre – zato bodite z nami tudi med poletjem – na Facebooku Program za mlade in na radijskih valovih Prvega.

Dejan Petek, Tadeja Bizilj