Poletje že trka na vrata, ampak te dni je s temperaturami še kar prijazno do nas, zato tudi bolje spimo. V noči na nedeljo pa le ostanite budni. Voditeljica Mojca Blažej Cirej ne ve, kaj bi brez vaših klicev in pogovora z vami, tako da prosi, da nikar ne pozabite nanjo. Kot po navadi bo nočni program tako zanimiv in pisan, kot so različna naša življenja. Vabljeni v družbo Mojce Blažej Cirej nekaj po polnoči.

Bila je hladna noč, prav nespodobno hladna za prvi dan poletja. Avguštin je sporočil, da je dobil osem novih muck. Sašo iz Maribora, ki bo za tri tedne šla v Izolo kot spremljevalka invalidke, skrbi, kako bodo njeno odsotnost prenesli njeni trije psi.

Ivan Petelin, 91 let, že vse življenje živi v tujini. Še vedno uči tenis in smučanje. Na smučišču Mokrice so ga zaradi starosti in dolgoletne zvestobe počastili z gratis smučarsko letno karto. Je vegetarijanec in bolj se stara, bolj postaja jasnoviden: zasluti recimo nesrečne dogodke (Černobil, Fukušima).

Janez s Škofljice je stalni poslušalec, poklical pa je prvič. Opozoril je, da je ta dan (21. 6.) solsticij, najdaljši dan v letu in začetek poletja.

Darko, 50 let, s Krasa je nesrečen. Po končani železničarski šoli je vozil vlak samo pet let, potem pa je moral zaradi živcev k psihiatru. Rekli so mu, da ima paranoidno shizofrenijo in ga invalidsko upokojili. Rad bi delal, pa ne sme in tako cele dneve čepi doma, razen, kadar gre po nove tablete ali enkrat na mesec po injekcijo. Čeprav je bil v idrijski bolnišnici samo mesec in pol, je izgubil vse prijatelje, tudi punce ne dobi več. Razbrala pa sem, da ga v resnici okolica niti ni izločila, ampak se je predvsem osamil sam. Vedno se najde rešitev, samo potruditi se je treba.

Prvi