Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, ki iz tedna v teden skrbijo za nepredvidljiva presenečenja, se tudi ta petek vračajo v studio Prvega. Neugnani, nepredvidljivi, neizprosni in neodvisni satiriki ter imitatorji, ki jim ne manjka iskrive prodornosti, bodo tudi tokrat nedvomno neponovljivo izvirni.

Gagajevci so se v začetku tokratne oddaje opredelili za dosledne domoljube. Svoj glas so zastavili za prebežnike v davčne oaze, ki jim je domovina obrnila hrbet. Pozvali so k novemu dobrodelnemu projektu, Botrstvu za slovenske datlje. Življenje v izgnanstvu na tropskih otočjih, kjer ni slišati slovenske besede, je namreč neznosno.

 Tralala

Znamenita blogerka Jedrt Jež je objavila novo pesem z naslovom Tralala. Rešitelj osamljenih iz davčnih oaz, ki od silne utrujenosti ne morejo več šteti svojega denarja, Tomo Križnar poziva k maratonskemu prebiranju njene silno pretresljive tožbe. Premier Cerar ima o aktih poglobljenega domoljubja povsem svoje mnenje.

 Ališič ni primeren za komentiranje Formule 1

Treba je prevesti zvok ferrarijev v slovenski jezik, meni slovita voditeljica Polnočnega kluba. Verjame, da je pravi človek, ki bi lahko ustrezno prevedel ferrarijevsko italijanščino v naš milozvočni jezik, Ivo Milovanovič. Legendarni Ivo je v ta namen uporabil svojo sfinktersko oboo. Komentator Slavoj Žižek je bil navdušen.

»Komercialno televizijo Sloven’c gleda, nacionalno pa spremlja.«

Tako Miro Seprentinšek opredeljuje razliko med obema tipoma najbolj razširjenega vizualnega medija. In nadaljuje: »Voziti pijan z žurke ni tako nevarno, kot voziti pijan na žurko.« Radio Ga Ga s podobnimi akcijami še naprej skrbi za uporabno izobraževalnost sicer čedalje bolj informativnega Prvega programa.

 Arturjev teden na Balkanu in osupljiva odkritja

Pronicljivi komentator Štern je med raziskovanjem resničnostnih šovov zabredel v črnogorsko nedostopnost, kjer je odkril neverjetne podatke o južnoslovanskih nakupih na Slovenskem. Zmajski most naj bi tako kmalu postal črnogorski, za Plečnikove Žale pa se resno zanimajo Makedonci. Vse o živahni razprodaji slovenskega gospodarstva in stvarstva v zadnjem delu tokratne oddaje!

Sašo Hribar