Zeleni nasvet

Sajenje krompirja

Marec je pravi čas za nakup semenskega krompirja, ki ga boste sadili aprila. Zakaj rakupiti kupiti semenski krompir kot saditi lastnega, kako pripraviti tla za dobro uspevanje krompirja in zakaj je pomembna medvrstna razdalja, bo v Zelenem nasvetu povedal dr. Peter Dolničar s Kmetijskega inštituta Slovenije.

Zeleni nasvet

Sajenje sadnega drevja

Vsi, ki želite na domačem vrtu ali v sadovnjaku posaditi novo sadno drevo, boste morali zavihati rokave. Marec in april sta namreč za sajenje sadnega drevja najbolj primerna meseca. V Zelenem nasvetu nam bo Matjaž Maležič iz Sadne drevesnice Studenec KGZ Ljubljana pojasnil, kako izbrati primerno sadiko, kako pripraviti sadilno jamo in kakšna je nadaljnja […]

Zeleni nasvet

Visoka greda iz palet

Visoke ali dvignjene grede v vrtu so vse bolj priljubljene. V Zelenem nasvetu na Prvem vam tokrat Davor Špehar z vrtnarskega spletnega portala Zeleni svet ponuja zamisel in navodila za pripravo visoke grede iz palet.

Zeleni nasvet

Sajenje česna in čebule

Marca mnogi že hitijo s setvijo peteršilja in korenja, a strokovnjakinja za zelenjadarstvo Miša Pušenjak, ki je prispevala današnji Zeleni nasvet, opozarja, da naglica tu ne prinese nič dobrega. Peteršilj in korenje naj počakata vsaj do konca aprila. Je pa v marcu čas za sajenje česna in čebule.

Zeleni nasvet

Rez kivija

Kljub temu, da kivi pripisujemo bolj toplim krajem, dobro uspeva tudi marsikje po Sloveniji. Vendar pa vam dober in zdrav pridelek zagotovi le pravočasna in pravilna rez, ki jo je treba opraviti čimprej. In morda komu v pomoč: rez kivija je podobna kot pri vinski trti, zagotavlja Davor Špehar s spletnega portala Zeleni svet.

Zeleni nasvet

Vzgoja bonsaja

Bonsaji sodijo med okrasne rastline, ki od lastnika zahtevajo veliko časa, potrpljenja in tudi nekaj umetniške žilice. Seveda predvsem v primeru, če želite pravi bonsaj vzgojiti sami. Tomaž Kovšca, dober poznavalec bonsajev in predstavnik mednarodne bonsajske šole Tora, vam bo v Zelenem nasvetu povedal, kako začeti.

Stran 1 od 1312345...10...Zadnja »