Zeleni nasvet

Sajenje plodovk v vrt in posode

Maj je mesec za sajenje plodovk, med najbolj priljubljenimi so paradižnik, kumare, paprika, jajčevci, lubenice, melone … Razen melon in lubenic lahko vse plodovke sadite tako v vrt kot v posode, na kaj morate biti pri tem pozorni, bo povedal Davor Špehar z vrtnarskega spletnega portala Zeleni svet.

Zeleni nasvet

Pomoč rastlinam po pozebi

Že od začetka tedna nas vremenoslovci opozarjajo na nizke temperature, te so se spustile celo pod ničlo. Ker je zaradi toplega marca in prve polovice aprila v naravi in na vrtovih marsikaj že cvetelo, lahko tako nihanje temperatur seveda negativno vpliva tudi na sadno drevje, vrtnine, okrasne rastline. Strokovnjaki za kmetijstvo so v zadnjih dneh […]

Zeleni nasvet

Uporabne balkonske zasaditve

Po slovenskih balkonih in okenskih policah se vsako pomlad in poletje bohoti pisano balkonsko cvetje. Seveda pa lahko svoje balkone olepšate tudi z morda nekoliko manj cvetočimi, a zato veliko bolj uporabnimi rastlinami. V Zelenem nasvetu zato tokrat o uporabnih balkonskih zasaditvah.

Zeleni nasvet

Hibiskus

Vrtni oslez ali z bolj znanim imenom hibiskus je priljubljena okrasna grmovnica, ki cveti poleti in zajema več kot 200 vrst ter tako ponuja široko barvno paleto cvetov za vsak okus. Je odlična rastčina tudi za mestno ozelenjevanje, saj dobro prenaša vročino in onesnaženje. V kakšnih pogojih pa najbolje uspeva, je za Zeleni nasvet povedal […]

Zeleni nasvet

Cepljenje sadnega drevja

Mesec mali traven ali april prinese tudi primerno vreme in pravo razvojno fazo za cepljenje sadnega drevja. Zakaj sploh cepiti sadno drevje na domačem vrtu, kako in kdaj se cepljenja lotiti, kakšno orodje za to opravilo potrebujemo? Svetuje Davor Špehar, strokovnjak vrtnarskega spletnega portala Zeleni svet.

Zeleni nasvet

Sajenje krompirja

Marec je pravi čas za nakup semenskega krompirja, ki ga boste sadili aprila. Zakaj rakupiti kupiti semenski krompir kot saditi lastnega, kako pripraviti tla za dobro uspevanje krompirja in zakaj je pomembna medvrstna razdalja, bo v Zelenem nasvetu povedal dr. Peter Dolničar s Kmetijskega inštituta Slovenije.

Stran 1 od 1412345...10...Zadnja »