Zeleni nasvet

Rez kivija

Kljub temu, da kivi pripisujemo bolj toplim krajem, dobro uspeva tudi marsikje po Sloveniji. Vendar pa vam dober in zdrav pridelek zagotovi le pravočasna in pravilna rez, ki jo je treba opraviti čimprej. In morda komu v pomoč: rez kivija je podobna kot pri vinski trti, zagotavlja Davor Špehar s spletnega portala Zeleni svet.

Zeleni nasvet

Vzgoja bonsaja

Bonsaji sodijo med okrasne rastline, ki od lastnika zahtevajo veliko časa, potrpljenja in tudi nekaj umetniške žilice. Seveda predvsem v primeru, če želite pravi bonsaj vzgojiti sami. Tomaž Kovšca, dober poznavalec bonsajev in predstavnik mednarodne bonsajske šole Tora, vam bo v Zelenem nasvetu povedal, kako začeti.

Zeleni nasvet

Topla greda

V tople grede, ki imajo pri nas že dolgo tradicijo, lahko že februarja sejemo čebulo, por, solato, cvetačo in druge vrtnine. Kako pravilno postaviti toplo gredo in kdaj vanjo posejati posamezne vrtnine, bo v Zelenem nasvetu povedal Davor Špehar, strokovnjak s spletnega portala Zeleni svet.

Zeleni nasvet

Mini vrtnice

Vrtnice so med Slovenci zelo priljubljene, najlepše so seveda na vrtu. Obstajajo pa tudi mini vrtnice v lončkih, ki se množično prodajajo predvsem februarja in marca, pred valentinovim, dnevom žena in materinskim dnevom. Kako skrbeti za mini vrtnico in kakšne pogoje potrebuje, bo v Zelenem nasvetu povedala dr. Sabina Šegula z Biotehniškega centra Naklo.

Zeleni nasvet

Kaj sejemo v februarju?

Februarja si lahko s pravočasno setvijo zagotovite kvalitetne domače sadike vrtnin, ki jih v pomladanskem času posadite v vrt, atrij ali na balkon. Tako v začetku februarja že sejemo solato za domače sadike, prav tako sejemo za sadike zgodnjega zelja, cvetače in brokolije. Bolj podrobno o setvah v februarju Davor Špehar z vrtnarskega spletnega portala […]

Zeleni nasvet

Načrtovanje nove sezone na okrasnem vrtu

Slovenci smo narod, ki je ponosen na lepo zelenico okoli hiše, pravilno pristrižene okrasne grmičke in cvetoče trajnice ali enoletnice na vrtu. In ker lep in funkcionalen okrasni vrt zahteva kar nekaj načrtovanja in predvsem znanja, je dobro, da že v zimskem času začnete razmišljati, kakšen bo vaš okrasni vrt izgledal to sezono. Krajinski arhitekt […]

Stran 1 od 1212345...10...Zadnja »