Veste, kaj jeste?

Oddaja o vsem tistem, kar se skriva v hrani.

Sojina omaka naj bo zgolj začimba

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” bomo danes govorili o sojini omaki, ki je začimbna omaka, značilna zlasti za azijsko kuhinjo. Že vrsto let je […]

Napitki iz oreščkov in žit

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” govorimo o rastlinskih vrstah mleka, kot so mandljevo, kokosovo, ovseno ali sojino mleko. Vsaj proizvajalci so jim nadeli takšen […]

S česnom do zdravja

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” bo dišalo po česnu. Česen je začimbna rastlina in sodi v družino lukovk. Uspeva po vsem svetu v toplem […]

Proti kandidi s hrano

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” opozarjamo na kandido, glivico, ki je sestavni del normalne črevesne flore in pri zdravih posameznikih ne povzroča bolezenskih znakov. […]

Vitamin D

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” bo beseda tekla o vitaminu D, ki ga naše telo največ dobi s sončno svetlobo. Ker pa jeseni in […]

Kostanj – orešček, ki je dober vir vlaknin

Prejšnji teden smo v oddaji Veste, kaj jeste? govorili o gobah, danes pa bomo pod drobnogled vzeli še eno priljubljeno jesensko poslastico. Kostanj je dober […]

Gobe

Gobarjenje je med Slovenci priljubljen jesenski hobi, gobe pa cenjena kulinarična specialiteta. Čeprav je vrhunec letošnje gobarske sezone že za nami, pa še zdaleč ni […]

Juhe iz vrečk naj ostanejo v vrečkah

Z mesecem oktobrom se na fakultete vrnejo študenti, ki zaradi natrpanih študijskih urnikov in plitkih žepov pogosto posežejo tudi po hitri in instant hrani, kot […]

Tofu

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” bomo izvedeli več o tofuju, nefermentiranem izdelku iz soje, ki ga lahko uporabljamo kot nadomestek za meso oziroma sir […]

Inovativna živila

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” osvetljujemo projekt, ki podpira razvoj živil z ugodnejšo prehransko sestavo.  Inštitut za nutricionistiko je objavil razpis za izbor najbolj […]