Veste, kaj jeste?

Oddaja o vsem tistem, kar se skriva v hrani.

Zamrznjena pica kot polnovreden obrok?

Vse vsebujejo prekomerno količino soli, nekatere tudi palmovo olje in aditive

V izdelkih s sadjem sadja praviloma le za vzorec

Embalaža pogosto ne razkriva prave podobe izdelka

Kako brati prehranske tabele?

Edini način, da resnično vemo, kaj jemo, je branje deklaracij in tabel hranilne vrednosti.

S preveč fosfatov do izgube kalcija

Izogibajmo se fosfatov v obliki aditivov, ki se nahajajo zlasti v sladkih gaziranih pijačah in predelanih mesnih izdelkih

Ne šibite se pod težo prazničnih dobrot

Strokovnjakinja za prehrano Anja Pristavec o uravnoteženosti praznične hrane

Vpliv soli na črevesno mikrobioto in zvišan krvni tlak

Osrednja tema tokratne rubrike “Veste, kaj jeste?” je sol. Posledice prekomernega uživanja soli, kot sta povišan krvni tlak in srčno-žilne bolezni, so dobro poznane. Raziskave so […]

S hrano do zimskega zdravja

Z jesenskim in zimskim časom prihaja obdobje, ko se več časa zadržujemo v zaprtih prostorih, se manj gibamo in jemo manj svežega sadja in zelenjave, […]

Banane

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” teče beseda o bananah, tropskem sadežu, ki je po svetu široko dostopen. Ocenjuje se, da kar 100 milijard banan […]

Pasterizirani mesni izdelki v rezinah

Večina je narejenih iz več koščkov mesa in aditivov

Sojina omaka naj bo zgolj začimba

V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” bomo danes govorili o sojini omaki, ki je začimbna omaka, značilna zlasti za azijsko kuhinjo. Že vrsto let je […]