Sami naši

Sami naši

To nedeljo vas v oddaji Sami naši pričakujejo režiser Aleksandar Popovski, oblikovalka Jasmina Ferček in profesorica makedonskega jezika doc. dr. Namita Subiotto. Njihove zgodbe boste slišali v nedeljo po pol desetih zvečer.

Sami naši

Glasbeno obarvani Sami naši

To nedeljo vas pričakuje še ena, glasbeno obarvana oddaja Sami naši. Tudi tokrat nas čakajo pesmi, ki ste jih izbrali poslušalci. Poslušali bomo panonskega mornarja Đorđa Balaševića in legendarno rock skupino Bijelo dugme. Želeli ste tudi slišati glas igralca, pesnika in pevca Radeta Šerbedžije in glas hrvaške pevke Radojke Šverko. Oddajo bomo zaključili s skupino […]

Sami naši

Glasba po izboru poslušalcev

Božična oddaja Sami naši bo namenjena glasbi. In to tisti, ki so jo izbrali poslušalci. Slišali boste: bosansko hercegovski glasbeni legendi Kemala Montena in Dina Merlina, srbsko pevko Lolo Novaković ter znana hrvaška pevca – Oliverja Dragojevića in Ibrico Jusića. V nedeljo zvečer ob 21.30.

Sami naši

Vprašanje ustavnega priznanja

Bližamo se koncu leta 2016, zato nas je v oddaji Sami naši zanimalo, kaj se dogaja z vprašanjem ustavnega priznanja. Ta tema  zanima  vse etnične skupine z območja bivše Jugoslavije, ki živijo v Sloveniji. Obiskali smo Službo za kulturne raznolikosti in človekove pravice ter se o tem pogovarjali  z dr. Sašom Gazdićem. O tem,  zakaj […]

Sami naši

Vpliv balkanske glasbe na slovensko ustvarjanje

Sami Naši je oddaja, ki je na sporedu ob nedeljah zvečer ob 21.30 na Prvem. V središču tokratne oddaje je kulturno dogajanje. Obiskali smo kar tri gledališke predstave, z Igorjem Leonardijem pa smo se pogovarjali o vplivu balkanske glasbe na slovensko ustvarjanje.

Stran 1 od 3123