Navade kako in zakaj potujemo so različne. Nekateri turisti so pristaši vnaprej organiziranih izletov in popolnih itinerarjev, drugi se prepotijo toku. Ali pa termiki. Prav temu sta na Kobali pri Tolminu sledila Brenda in partner.

Navade kako in zakaj potujemo so različne. Nekateri turisti so pristaši vnaprej organiziranih izletov in popolnih itinerarjev, drugi se prepotijo toku. Ali pa termiki. Prav temu sta na Kobali pri Tolminu sledila Mehičanka Brenda in partner.

V Tolmin sta prišla zaradi tekmovanja jadralnih zmajev, ki je z različnimi nalogami trajalo kar teden dni.

“Sočasno potekajo 3 podobna tekmovanja. Eno v Italiji, drugo v Berlinu in tretje tukaj nad Tolminom. Slednje sva izbrala tudi zaradi čudovite okolice. Slišala sva da je lepa, zato sva želela nekaj časa preživeti tu.”

Mehičanka je imela veliko prostega časa za raziskovanje okolice medtem, ko je bil fant visoko v zraku.

“Slediti moram, kam odjadra fant in s tem spoznavam kraje in stranske poti, ki vodijo do njih. Namreč – če fant ne pristane na cilju, ki so ga določili organizatorji, potrebuje nekoga, da ga pride iskat na zgrešeni cilj. To je priložnost zame, da spoznavam kraje, ki jih sicer ne bi obiskala. Tak način potovanja je res drugačen, saj nimaš načrtov, iz dneva v dan se prilagajaš dogajanju. Po drugi strani pa obiščeš čudovite kraje, ki jih ni v nobenem vodiču, saj imaš zanje napisane le koordinate pristanka.”

Brenda je po poklicu slikarka. Pri nas je našla veliko čudovitih motivov, ki jih bo alhko prenesla na platno.

“Našla sem ogromno prizorov, ki jih bom lahko naslikala. Barva vode me je res prevzela! Blizu nas imamo Karibsko otočje, voda ima tam posebno modrino, vendar pa ni tako čista kot Soča, če jo piješ, zboliš. Morda me je vaša reka spomnila na mehiški Bacalar – kjer je voda tudi čudovita, vendar ne tako zelena kot Soča.”

 

Ana Skrt