V zadnji, dvanajsti epizodi kontaktne kriminalistične nanizanke Inšpektor Gaber se bo junak, s katerim smo se družili od začetka leta, upokojil. Kot po naključju pa se ravno v domu upokojencev, kamor se z inšpektorico Brino odpravita poizvedovat o pogojih bivanja, zgodi umor, ki je sprva videti kot samomor. Toda povod za zločin je bilo bržkone koristoljubje, ki pretrga še tako močne krvne vezi. Tudi tokrat vas bo skozi zgodbo vodil Janko Petrovec. Prisluhnite ji v sredo po 21. uri na Prvem!

Dvanajst sredinih večerov in dvanajst napetih zgodb Inšpektorja Gabra je za nami – in kot se za dobre zgodbe spodobi, se je letošnja kontaktna kriminalistična serija končala na vrhuncu. V zadnji epizodi, ki ji lahko prisluhnete zgoraj, se junak, s katerim smo se družili od začetka leta, upokoji. Kot po naključju pa se ravno v domu upokojencev, kamor se z inšpektorico Brino odpravita poizvedovat o pogojih bivanja, zgodi umor, ki je sprva videti kot samomor. Toda povod za zločin je bilo bržkone koristoljubje, ki pretrga še tako močne krvne vezi … Ali pač ne? Tudi tokrat je številne poslušalce, ki so med oddajo reševali primer, skozi ugibanja in analize vodil Janko Petrovec.

Dober konec, vse dobro

S tem se zaključuje tudi programsko zahtevna dogodivščina z Inšpektorjem Gabrom, ki so ga po zamisli dramaturginje Vilme Štritof “izpisali” Vinko Möderndorfer, Metod Pevec in Feri Lainšček. Številni igralski korpus nanizanke so vodili režiserji Irena Glonar, Jože Valentič in Alen Jelen, pri produkciji pa so sodelovali tudi še drugi sodelavci Uredništva igranega programa.

Pikantno naprej

Plodno sodelovanje med igranim in razvedrilnim programom našega radia se nadaljuje tudi v novem tromesečju. V sredino drugo večerno uro se namreč vrača oddaja Pri psihiatru. Tudi drugo sezono te priljubljene kontaktno igrane nanizanke, pri kateri voditeljica Carmen L. Oven živahno razpravo s poslušalci usmerja k različnim možnim razpletom zgodbe, si je zamislila Mateja Perpar, režiral pa jo je Klemen Markovčič. Prva v nizu pikantno zabeljenih, šaljivih in hkrati presneto zavezujočih zgodb iz intimnega življenja bo na sporedu že 1. aprila po 21. uri. Na Prvem, seveda!

Janko Petrovec