Boštjan Lederer in Vesna Škrlj sta se vrnila s svojega potovanja po Tanzaniji. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bil Boštjan mišični distrofik in se je na Kilimandžaro, na safari, k plemenom in na rajski otok Zanzibar odpravil na invalidskem vozičkom. Na posebno pot se v soboto tudi Adam Klemm. Pred njim je več kot 8.000 kilometrov dolg rally od Budimpešte do Bamaka - The Great African Run.

Boštjan Lederer in Vesna Škrlj sta se vrnila s svojega potovanja v Tanzanijo. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bil Boštjan mišični distrofik in se je na Kilimandžaro, na safari, k plemenom in na rajski otok Zanzibar odpravil na invalidskem vozičkom. Do katere višine jima je uspelo priti na poti na Kilimandžaro in kako je sploh potovati z invalidskim vozičkom? Kako je bilo pri Masajih in Bušmanih? Vse izveste v oddaji, v kateri je Boštjan povedal tudi, da nekaj težav v Afriki predstavlja higiena, pa tudi potovanje z letali je lahko precej zahtevno.

Na posebno pot  se v soboto odpravlja Adam Klemm, član Big Band RTV Slovenija. Pred njim je namreč dvotedenski rally, in sicer od Budimpešte do Bamaka – The Greet African Run. Gre za humanitarni in netekmovalni projekt, s katerim bodo različne ekipe v Mali pripeljale humanitarno pomoč za šolo na obrobju glavnega mesta te afriške države. Njegova ekipa se imenuje Sitaar Curgans. Tako se je imenoval njegov najstniški bend. V ekipi je namreč s svojim sošolcem iz srednje šole, s katerim sta skupaj začela glasbeno pot in sanjarila o tem, da bosta nekoč šla v Afriko z avtom. Sanje je jima bodo torej uresničile – prevoziti morata več kot 8.000 kilometrov, od Madžarske do Španije in nato od Maroka prek zahodne Sahare, Mavretanije do Malija.

 

Špela Šebenik