četrtek
10:30

Pod pokrovko

Oddaja Pod pokrovko bo prvi program Radia Slovenija začinila tudi s ščepcem gastronomije. In kaj bomo zakuhali? Tradicionalne jedi s sodobnim pridihom in tuje gastronomske navade ter trendi.

Skrivnostni mušelni

Janška vezivka, všenat zele, ljubljanski golaž, hopel popel, bleki, repunclova solata, štokfiš, leteči žganci in mušelni. Če se sprašujete, kaj naj bi vse to pomenilo, […]

‘Zame je kuhanje pobeg od vsakdanjih stvari!’

Januarja smo v oddaji Pod pokrovko spoznavali priljubljenost food blogov po teoretični plati, tokrat bomo več pozornosti namenili praksi, natančneje blogu Sit fit, namenjenem tako […]

Pod pokrovko:

Največ ajde pojejo na Japonskem

Ajda je s svojim značilnim medeno sadnim vonjem in okusom v kulinariki navzoča že stoletja. To ni žito, kot bi marsikdo sprva pomislil, ampak ima […]

Ramen zahteva svoj čas – 20 ur

“Od konca 19. stoletja do leta 1945 sta bili Kitajska in Japonska veliko časa v medsebojnih spopadih in predvsem po 2. svetovni vojni, ko so […]

Kulinarični sprehodi

Ne le znamenitosti, tudi hrana igra – morda v zadnjem času še toliko bolj izstopa – pomembno vlogo pri načrtovanju potovanja. Tu bolj kot samopriprava […]

Kulinarični sprehodi

Ne le znamenitosti, tudi hrana igra – morda v zadnjem času še toliko bolj izstopa – pomembno vlogo pri načrtovanju potovanja. Tu bolj kot samopriprava […]

Zakaj mohant “smrdi”?

V oddaji Pod pokrovko predstavljamo tri slovenske avtohtone sire z zaščiteno označbo geografskega porekla. To so mohant, tolminc in nanoški sir. Njihova izdelava je seveda omejena […]

Kulinarično – zabavni festival Izbor v Deželi kozolcev

Dan pred uradnim začetkom poletja se bodo kozolcem na Dolenjskem pridružili glasba, vino in mednarodni kulinarični mojstri. V Deželi kozolcev bo junija potekal prvi kulinarično-zabavni […]