Nasveti

Vodni motivi v vrtu

Čeprav še zdaleč ne dosegamo nekaterih drugih evropskih držav, so tudi med Slovenci vse bolj priljubljeni vodni motivi v vrtu. Nekateri si omislijo ribnik, drugi potoček, tretji celo miniaturen slap. V katerem delu vrta zgraditi tak motiv in kakšen material je najbolje uporabiti? Sogovornik: krajinski arhitekt Rock Finale z Biotehniškega centra Naklo.

Nasveti

Biodinamični zeliščni pripravki

Biodinamiki zagovarjajo sonaravno vrtnarjenje, zato tudi za krepitev rastlin in gnojenje uporabljajo le naravne zeliščne preparate. Med zelo uporabnimi rastlinami za pripravo biodinamičnih pripravkov so kopriva, njivska preslica, rman, regrat … Sogovornica: certificirana svetovalka za biodinamiko Alenka Svetek.

Nasveti

Kožna plesen

Kožna plesen je površinska bolezen, ki v redkih primerih vodi v komplikacije. Pojavlja se predvsem pri ljudeh, ki se močno potijo. Ne vpliva na počutje, je pa moteča zaradi samega izgleda. Kako je prepoznamo in kako zdravimo? Sogovornik: asist. dr. Borut Žgavec, dr. med., specialist dermatovenerolog iz Dermatovenerološke klinike v Ljubljani.

Nasveti

Pobiranje semen

Večina vrtičkarjev semena in sadike kupi v vrtnarijah in drugih trgovinah. Seveda pa lahko za semena poskrbite tudi sami. Zdaj je namreč pravi čas, da naberete seme, ki ga ponujajo vrtnine na domačem vrtu. Sogovornik: Davor Špehar, strokovnjak s spletnega portala Zeleni svet.

Nasveti

Uporaba starega kruha

Kliko hrane zavržete vsak mesec? Se v vaših smeteh znajde tudi star kruh? Tega lahko koristno uporabite in naredite drobtine, grmado ali ocvrte kruhove rezine. Sogovornica: Ana Prošek z Biotehniškega centra Naklo.

Nasveti

Vnašanje morskih organizmov v domač akvarij

Če ste ponosni lastnik domačega akvarija, ste ob dopustovanju ob obali, gotovo že pomislili, da bi kakšen morski organizem prenesli v domač akvarijski ekosistem. Vedeti pa moramo, da vseh pestrosti iz morja ne moremo imeti v domačem akvariju, saj so mnoge živali plenilske, druge pa slabo prenašajo akvarijsko okolje. Sogovornik: vzdrževalec akvarijev in strokovnjak za […]

Stran 1 od 2812345...1020...Zadnja »