Fortissimo

S pomladjo se v sobotno radijsko dopoldne vrača glasbeni »FORTISSIMO – kviz v ¾ taktu«! O glasbenikih, instrumentih, različnih temah, vezanih na svet glasbe in skladbah se bomo pogovarjali z glasbenimi pedagogi, poznavalci, strokovnjaki, slišali pa boste seveda tudi glasbenike – slovenske in tuje – ki bodo muzicirali v našem studiu. Kakšne teme pripravljamo? Ugotavljali bomo, kaj je bistveno za učenje in poučevanje glasbe, zakaj so gramofonske plošče spet tako priljubljene med zbiratelji, odkrivali bomo tehniko jodlanja in spoznavali svet gospela, prisluhnili petju in igranju indijske glasbe in še bi lahko naštevali. V oddaji FORTISSIMO boste našli tudi štiri nagradna vprašanja, z odgovori nanje pa si lahko prislužite vstopnice za koncerte in nove zgoščenke. FORTISSIMO – kviz v ¾ taktu pripravlja Anja Strajnar s sodelavci.

Karaoke

Odgovorite na nagradna vprašanja!

Citre

Odgovorite na nagradna vprašanja!

Partizanska pesem

Tokratno oddajo Fortissimo, ki jo je pripravil Peter Močnik, smo posvetili partizanski pesmi - njeni glasbeni kompoziciji, besedilni sporočilnosti in družbeni vlogi nekoč in danes.

Poučevanje glasbe

Kako posredovati znanje, ki je nekaterim položeno v zibko? Nekateri bi se teorije glasbe radi lotili pragmatično, kot da gre za kakšno znanstveno disciplino – […]