Jure K. Čokl - Novinar urednik

Jure K. Čokl
Jure K. Čokl je univerzitetni diplomirani kulturolog in socialni antropolog. Na nacionalnem radiu je začel delati leta 1999, ko je na Valu 202 po avdiciji postal honorarni sodelavec. Bil je eden izmed snovalcev prve spletne strani Vala 202. Od leta 2011 je član Prvega - Informativnega programa, kjer je vaš spremljevalec v večernem in nočnem programu, kjer z Lili Brunec ureja oddajo Slovencem po svetu. Slišite ga lahko tudi v dokumentarnih oddajah, najbliže so mu zgodovinski dogodki, o katerih ni veliko znanega. Področja, ki jih pri svojem delu prav tako pogosto pokriva, so zaščita in reševanje, alpinizem, adrenalinski športi in nevsakdanje zgodbe, kot na primer neznani leteči predmeti, kulti, neobičajne prakse in vse tisto, čemur njegovi kolegi pravijo 'čudno'. Da je res tako, lahko tudi sami ugotovite ob pregledu seznama nekaterih oddaj, ki jih je pripravil.

‘Vse to naju je vedno naredilo še močnejša!’

Med Slovenci po vsem svetu z njihovimi zgodbami, ki ne poznajo meja.

Alenka Artnik

Svetovna rekorderka v potapljanju na dah, ki želi preseči še nekaj rekordov.

Božična oddaja Slovencem po svetu

V predzadnji letošnji oddaji smo vam namesto običajne vsebine ponudili štiri zgodbe, katerih rdeča nit je božič oziroma njegovo praznovanje.

Slovenščine se lahko učimo tudi na spletu

Minuli teden je začel delovati novi spletni tečaj slovenskega jezika.

Otroci imajo močno razvit socialni čut

V tokratni oddaji vas bomo najprej seznanili z vsebino natečaja z naslovom Iz mnogih dežel, ki so ga organizirali na Slovenski izseljenski matici, v začetku […]

Na Malti so ustanovili slovensko društvo Vitez

Ustanovno srečanje pred dobrima dvema tednoma so združili tudi s praznovanjem tradicionalnega slovenskega praznika, Martinovega.

Čiliji, superživilo, ki vas naredi srečne. Ali pa vsaj peče.

Slovenija je prava Kolumbija čilija v Evropi. Imamo pa tudi pravi čilijev kartel.

Dnevi slovenskega filma v Beogradu

V oddaji bomo tudi  tokrat prepletali zgodbe in prispevke, povezane s Slovenci, ki živijo in delajo v tujini. Najprej se bomo ustavili v Srbiji in […]

Lara Jankovič

Kakšne barve je mir ali kako diši svoboda?

Maja Šuštar in Andrej Pečjak

Pred Evropskim prvenstvom v lednem plezanju