Ob novem valu zimskih radosti vas v nočnem programu ob telefonu spet pričakuje voditeljica Mojca. Veliko vsega se nam dogaja te dni, tako da tem za pogovor ne bo zmanjkalo. Zanima pa jo vse, kar se vam dogaja: vdovstvo, živali, zdravje in bolezen, posebni dogodki pri vas doma in v vašem kraju, zaželena pa je tudi kakšna šala, da nas malo dvigne nad vsakdanje težave.

Nič posebnega se ni zgodilo, vendar je tudi zadnja zimska nočna minila v prav prijetnem vzdušju.

Bogdan je vdovec, živi s hčerko in njeno družino. Upokojen je že 15 let, a poskrbi, da mu ni nikoli dolgčas in da je veliko med ljudmi. Poje v zboru, doma ima klaviature. Da ne bi motil mladih, se zapre v svojo sobo, nadene si slušalke in uživa v glasbi.

Marjana z Gorenjske je že večino življenja slepa. Živi s činčilo in sinom, za mlajšega pa vroče upa, da se bo iz Argentine, iz Buenos Airesa, z družino res preselil k njej v Slovenijo, kot je rekel.

Matilda iz Lucije že več mesecev ni mogla zdoma, zaradi bolečin ji gibanje ne gre najbolje od rok. Živi pa v bloku brez dvigala …

Marija iz Šentjanža je vdova tri leta. Z možem sta bila skupaj skoraj 50 let. Kap ga je, obležal je nepokreten, vendar popolnoma brihtne glave. Tako je šest let skrbela zanj, dokler kap ni končala, kar je začela. Živi v toplem stanovanju, vsako jutro ob šestih pa odide na svojo pet kilometrov oddaljeno kmetijo, obdeluje zemljo in poskrbi za krave. Dokler bo šlo, bo šlo, pravi. Takšno življenje na zemlji in z živalmi ima rada.

Mojca Blažej Cirej