Ob čelnem trku vozila s hitrostjo 50 km/h lahko nezavarovan pes, ki tehta 20 kg, prileti v potnike s silo teže prek ene tone in jih tako usodno poškoduje. Kako pa vi prevažate svoje štirinožne prijatelje? Raziskave kažejo, da so le redki med njimi v avtu ustrezno zavarovani. Na razvejanem trgu raznolikih dodatkov, ki so namenjeni domačim ljubljenčkom, je na voljo veliko različnih rešitev za bolj ali manj varen prevoz psov in drugih domačih živali, a še zdaleč niso vsi enako učinkoviti. O varnem prevozu psov bomo govorili v sredinem Svetovalnem servisu, vabljeni k poslušanju in sodelovanju.

V Sloveniji je bilo lani registriranih več kot 230.000 psov, kar je 13.000 več kot leto poprej. Podatka, koliko od teh se vozi v avtih, ni.

Ob čelnem trku vozila s hitrostjo 50 km/h lahko nezavarovan pes, ki tehta 20 kg, prileti v potnike s silo teže prek ene tone in jih tako usodno poškoduje. Kako pa vi prevažate svoje štirinožne prijatelje? Raziskave kažejo, da so le redki med njimi  v avtu ustrezno zavarovani. Na razvejanem trgu raznolikih dodatkov, ki so namenjeni domačim ljubljenčkom, je na voljo veliko različnih rešitev za bolj ali manj varen prevoz psov in drugih domačih živali, a še zdaleč niso vsi enako učinkoviti. O varnem prevozu psov bomo govorili v sredinem Svetovalnem servisu, vabljeni k poslušanju in sodelovanju.

 

Psa v vozilu ne prevažajmo po načelu slepega potnika, še manj pa ga smemo obravnavati kot »tovor«, ki ga naložimo v avto in se odpeljemo. Pes je za mnoge član družine in tudi med prevozom ga moramo obravnavati kot živo bitje – ne le zaradi njegove, temveč tudi lastne varnosti. Nalet psa v zatilje potnikov je namreč lahko žal usoden za vse.

Prvi