Počitnice so namenjene predvsem počitku, a številni otroci se radi tudi med njimi naučijo kaj novega. V svet znanosti, digitalnih tehnologij in virtualne resničnosti se lahko od januarja dalje podajo v velenjskem Vzorčnem mestu. Gre za prvo takšno mesto v Evropi, kjer bodo mladim in starim poskušali približati znanost in spodbuditi njihovo domišljijo, na podlagi česar bo morda nastala tudi kakšna nova podjetniška ideja. Na kakšen način bodo to počeli, bo v četrtek raziskala ekipa Prvega na obisku. Bodite z nami po pol 12. uri!

Mladim je treba znanost približati tudi s pomočjo interaktivnih orodij in virtualne resničnosti.

V svet znanosti, digitalnih tehnologij in virtualne resničnosti se mladi lahko od januarja dalje podajo v velenjskem Vzorčnem mestu. Gre za prvo takšno mesto v Evropi, kjer mladim in starim skušajo približati znanost ter spodbuditi njihovo domišljijo s pomočjo modernih tehnologij. Na tej podlagi bi nekoč morda lahko nastala tudi nova podjetniška ideja. Prvi je obiskal Vzorčno mesto v vzornem Velenju.

Direktorica andragoškega zavoda Ljudska univerza Celje Brigita Kropušek Razingar o Vzorčnem mestu:

To je živ, stalno spreminjajoč ekosistem in najsodobnejša učilnica v Evropski uniji.

Miha Cojhter, magister virtualnih komunikacij in novih metod izobraževanja:

Od drugih se razlikujemo po tem, da smo sproščeni, se tikamo. Razbijamo skupine, da ne pride do konkurence. Da se ne kregamo. Vsak ima možnost nekaj poizkusiti. Snov razlagamo na primerih; akcijah in interakcijah. Dvigovanja rok ni.

Andreja Čokl, Andreja Gradišar