Priimek Jelenko je na 765. mestu slovenske lestvice priimkov, daleč najpogostejši je v Savinjski regiji, z njim pa se je prvi dan lanskega leta podpisovalo 439 ljudi, to je 49 več kot leta 1971 in 10 manj kot pred petimi leti, kar kaže, da po dolgoletni rasti število nosilcev priimka spet malce upada. S Priimkovno delavnico smo pot prekrižali Alešu Jelenku, pesniku mlajše generacije, ki je izdal štiri pesniške zbirke, nazadnje pesniški zbirki Kontejner in Prvinska govorica, in ga spodbudili k razmišljanju o svojem priimku.

Priimek Jelenko je na 765. mestu slovenske lestvice priimkov, daleč najpogostejši je v Savinjski regiji, z njim pa se je prvi dan lanskega leta podpisovalo 439 ljudi, to je 49 več kot leta 1971 in 10 manj kot pred petimi leti, kar kaže, da po dolgoletni rasti število nosilcev priimka spet malce upada.

S Priimkovno delavnico smo pot prekrižali Alešu Jelenku, pesniku mlajše generacije, ki je izdal štiri pesniške zbirke, nazadnje pesniški zbirki Kontejner in Prvinska govorica, in ga spodbudili k razmišljanju o svojem priimku.

Cirila Štuber