Ob pestrem političnem dogajanju, tudi številne kulturne prireditve - od klasikov do avantgarde

Razlogi za spomladanski obisk Rima se ne bodo končali pri velikonočnih praznovanjih. Sleherni ljubitelj umetnosti iz »večnega« mesta ne bo odšel razočaran. Ne samo odkrivanje veličastne rimske preteklosti in spoznavanje antične umetnosti, tudi kulturna ponudba, ki korenini v sedanjosti je izjemna.

  • Za ljubitelje znanosti izpostavimo razstavo Gravity v centru sodobne umetnosti Maxxi.
  • Oboževalce pop umetnosti vabi razstavišče Macro na ulici Nizza, kjer je še vedno na ogled pregledna razstava o skupini Pink Floyd.
    Za ljubitelje azijske umetnosti: dela japonskega klasika iz 19. stoletja Hiroshigeja prihajajo 1. marca v razstavišče nekdanjih konjušnic na Kvirinalskem griču.
  • Obiskovalce tradicionalnih umetniških razstav bodo navdušila dela beneškega mojstra iz 18. stoletja Canaletta, ki prihajajo 8. marca v muzej mesta Rim na Navonskem trgu. V razstavišču Chiostro del Bramante bodo od 22. marca na ogled dela angleškega klasika Williama Turnerja.
  • In morda še en sveže tehnološki pogled na tradicijo: v Avditoriju na ulici Concilliazione, čisto zraven Vatikana, bo od 15. marca naprej na ogled show Marca Balicha z naslovom Sodni dan. Balicha poznamo kot avtorja velikih dogodkov na olimpijskih igrah v Pekingu, Rio de Janeiru in Sochiju – tokrat pa gre za sodobno multimedijsko predstavo na temo Michelangelovih del v Sikstinski kapeli.

Bojan Leskovec