Javnost je šokiral umor slovaškega novinarja, ki je preiskoval zlorabo evropskih sredstev ter povezavo med vlado in italijansko mafijo na Slovaškem. Na kriminal in zlorabe niso imune niti človekoljubne organizacije, afera Oxfama na Haitiju je očitno le vrh ledene gore. Siriji naj bi pri izdelavi kemičnega orožja pomagala tudi Severna Koreja. Nemški okoljevarstveniki pa so dosegli pomembno zmago v boju proti onesnaževanju vplivne avtomobilske industrije. Več - Sandra Brankovič.

Že drugi umor preiskovalnega novinarja sredi Evrope, na nemirnem Zahodnem Balkanu kritični zaradi dvojnih meril EU do kandidatk za članstvo

Javnost je šokiral umor slovaškega novinarja, ki je preiskoval zlorabo evropskih sredstev ter povezavo med vlado in italijansko mafijo na Slovaškem. Na kriminal in zlorabe niso imune niti človekoljubne organizacije, afera Oxfama na Haitiju je očitno le vrh ledene gore. Siriji naj bi pri izdelavi kemičnega orožja pomagala tudi Severna Koreja. Nemški okoljevarstveniki pa so dosegli pomembno zmago v boju proti onesnaževanju vplivne avtomobilske industrije.

Sandra Krišelj