Na slavnostni akademiji Slovenske znanstvene fundacije so sinoči podelili priznanj za dosežke na področju komuniciranja znanosti in o znanosti, torej za promocijo in obveščanje javnosti o dogajanjih v znanosti. Podeljena so bila tudi priznanja »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« v kategoriji posameznikom za življenjsko delo in za dosežke v obdobju 2015-2017 ter v kategoriji skupine komunikatorjev znanosti in organizacijam. Najpomembnejše priznanje - Komunikatorica znanosti leta 2017 pa je prejela novinarska kolegica Silvestra Rogelj Petrič. Z nagrajenko se je pogovarjala Nina Slaček.
Foto: Slovenska znanstvena fundacija

Slovenska znanstvena fundacija podeljuje priznanja za promocijo in obveščanje javnosti o dogajanjih v znanosti

Na slavnostni akademiji Slovenske znanstvene fundacije so sinoči podelili priznanj za dosežke na področju komuniciranja znanosti in o znanosti, torej za promocijo in obveščanje javnosti o dogajanjih v znanosti. Podeljena so bila tudi priznanja »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« v kategoriji posameznikom za življenjsko delo in za dosežke v obdobju 2015-2017 ter v kategoriji skupine komunikatorjev znanosti in organizacijam. Najpomembnejše priznanje – Komunikatorica znanosti leta 2017 pa je prejela novinarska kolegica Silvestra Rogelj Petrič.

“Znanost me je vedno zanimala. Odraščala sem v letih, ko je človek stopil na luno in tedaj smo prvič videli zemljo v vsej njeni majhnosti in ranljivosti sredi vesolja.”

Silvestra Rogelj Petrič se je tako sprva v veliki meri posvečala okoljskim temam. Okolje je bilo v Sloveniji pred desetletji v mnogo slabšem stanju, kot je danes.Prav iskanje možnih rešitev na okoljske zagate, so nagrajenko vedno bolj usmerjali k znanosti.

“Potrebno je iskati rešitve in prepričana sem bila tedaj in sem še danes, da znanost ponuja rešitve, če je le pravilno usmerjena in spodbujana.”

Nina Slaček