Ameriška uprava za oceane in ozračje je v začetku leta objavila, da je bilo lansko leto že tretje zaporedno najtoplejše v zgodovini meritev

Vremenska napoved, podatki o vremenu, vremenska opozorila so stalnica večine radijskih programov, in hkrati ena najbolj zaželenih informacij za skoraj slehernega poslušalca. Dežurni prognostiki iz Agencije RS za okolje so zvesti sopotniki programov Radia Slovenija. V današnjih vrečah sreče bomo potegnili črto pod vremensko leto 2017. Kakšno je bilo, je odstopalo od dolgoletnega povprečja – o vsem tem Brane Gregorčič z Urada za meteorologijo pri Agenciji RS za okolje.

Odpravili se bomo tudi v gozd. Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je v okviru zasedanja odbora za svetovno dediščino, ki je julija potekalo v Krakovu, na seznam svetovne dediščine uvrstila 63 novih območij starodavnih in prvinskih bukovih gozdov v desetih državah. Med njimi sta tudi slovenska gozdna rezervata pragozd Krokar in Snežnik-Ždrocle. o tem z magistrom Andrejem Breznikarjem z Zavoda za gozdove Republike Slovenije.

Bojan Leskovec