Penin se ne odpira z glasnim pokom in tudi mehurčki pri odpiranju ne smejo uiti iz steklenice. Dobro ohlajena penina se odpira brez težav. Kako peneče vino pravilno ohladimo, zakaj ga moramo shranjevati v temi, kako ga postrežemo in zakaj ni res, da s kozarcem penine ni primerno nazdravljati oz. trkati, vam razkrijemo v četrtkovem Svetovalnem servisu. Naš gost bo sommelier in vinski publicist Jože Rozman. Pišite nam ali nas pokličite po osmi!

Penin se ne odpira z glasnim pokom in tudi mehurčki pri odpiranju ne smejo uiti iz steklenice. Dobro ohlajena penina se odpira brez težav. Kako peneče vino pravilno ohladimo, zakaj ga moramo shranjevati v temi, kako ga postrežemo in zakaj ni res, da s kozarcem penine ni primerno nazdravljati oz. trkati, vam razkrijemo v četrtkovem Svetovalnem servisu. Naš gost bo sommelier in vinski publicist Jože Rozman. Pišite nam ali nas pokličite po osmi!

 

Darja Pograjc