Današnje jutro je razkrilo vse razsežnosti silovitega vetra, ki je od včerajšnjega popoldneva pustošil po večjem delu države. Približno 26 tisoč gospodinjstev še vedno brez električne energije, zaprte šole, poškodovana ostrešja hiš in neprevozne ceste so posledica divjanja narave. Veter se je polegel, za zdaj pa največ skrbi povzročajo reke, ki hitro naraščajo. Pregled posledic vetra in obsežnih padavin iz vseh koncev Slovenijie - z dopisniki in voditeljem informativne oddaje Danes do 13h Rokom Valenčičem.

Današnje jutro je razkrilo vse razsežnosti silovitega vetra, ki je od včerajšnjega popoldneva pustošil po večjem delu države.

Posledica divjanja narave so neprevozne ceste, zaprte šole, poškodovana ostrešja hiš, 26 tisoč gospodinjstev je še vedno brez električne energije. Veter se je polegel, za zdaj pa največ skrbi povzročajo reke, ki hitro naraščajo. Kje je bilo najhuje, kakšna škoda je nastala, kje so še vedno brez električne energije in telefonskega signala, kje poplavljajo reke, smo izvedeli  v informativni oddaji Danes do 13h. Naši novinarji in dopisniki so poročali z Gorenjske, Štajerske, Koroške, Zgornjesavinjske doline, Notranjske, Severne Primorske in iz Ljubljane.

Rok Valenčič