Zakon o graditvi objektov je v neskladju z ustavo, ker ne upošteva specifik položaja romskih naselij. Odločitev Ustavnega sodišča prinaša upanje vsem tistim posameznikom, ki so do danes živeli brez pravne varnosti nastanitve in negotovosti glede tega, kaj se bo zgodilo z njihovimi domovi.

Na spletni strani Urada za narodnosti in portalu e-demokracija je objavljen predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o romski skupnosti v republiki Sloveniji. Zainteresirana javnost lahko do 20. decembra posreduje svoje predloge, preverili smo kakšni prihajajo s strani Komisije za integracijo romske skupnosti pri Skupnosti občin Slovenije.

Oktobra letos so v Iški našli morišče in množične grobove 53 umorjenih Romov. »Zločin, ki se je zgodil nad najmanj dvema romskima družinama iz Kočevja maja 1942 ne moremo označiti drugače kot zločin proti civilnemu prebivalstvu in vojnim ujetnikom«, pove vodja policijske preiskave povojnih pobojev, Pavel Jamnik.

Tako kot vsak prvi ponedeljek v mesecu izbiramo domačo in tujo skladbo Naših poti minulega meseca. Na domačem delu vam v izbiro ponujamo skladbo DOBRI DEN, v izvedbi Vlada Kreslina in Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra  in skladbo CIDE MANGE PEJTAUŠ v živi izvedbi prekmurske skupine Del Tuha. Na tujem delu boste lahko izbirali med skladbama GYPSY REGE, orkestra Marka Markoviča in SI ALGUNA VEZ, naše rojstnodnevne gostje čez dober teden dni, Lele Soto.

Prvi