Odkar poznamo industrijski kvas, se zdi peka kruha enostavno in predvidljivo opravilo. Moka, voda, sol in kvas, zmešamo, pregnetemo in počakamo, da vzhaja, in damo v pečico. Še pred dvema generacijama smo kruh pekli s pomočjo droži, a smo to zaradi priročnosti kvasa opustili. Odkriva pa ta način peke kruha mlada generacija. Nataša Đurić je mlada geodetinja, ki je, skoraj bi lahko rekli obnorela svojo generacijo s peko kruha s drožmi. Pred tremi leti je začela objavljati blog, ustanovila skupino na Facebooku, ki ima že skoraj 3 tisoč članov in izdala knjigo o peki kruha z drožmi. O tem, kako se lotimo takega pekovskega podviga, se je z njo pogovarjala Cirila Štuber in jo najprej vprašala, kako ji je sploh prišlo na misel, da bi se lotila peke kruha brez klasičnega kvasa.

Brez klasičnega industrijskega kvasa lepo vzhaja celo kruh iz brezglutenske moke

Odkar poznamo industrijski kvas, se zdi peka kruha enostavno in predvidljivo opravilo. Moka, voda, sol in kvas, zmešamo, pregnetemo in počakamo, da vzhaja, in damo v pečico. Še pred dvema generacijama smo kruh pekli s pomočjo droži, a smo to zaradi priročnosti kvasa opustili. Odkriva pa ta način peke kruha mlada generacija. Nataša Đurić je mlada geodetinja, ki je, skoraj bi lahko rekli obnorela svojo generacijo s peko kruha s drožmi. Pred tremi leti je začela objavljati blog, ustanovila skupino na Facebooku, ki ima že skoraj 3 tisoč članov in izdala knjigo o peki kruha z drožmi – Kruh z drožmi. O tem, kako se lotimo takega pekovskega podviga, se je z njo pogovarjala Cirila Štuber in jo najprej vprašala, kako ji je sploh prišlo na misel, da bi se lotila peke kruha brez klasičnega kvasa.

Cirila Štuber