Težko je najti človeka srednjih let, še težje starejšega, ki ni vsaj enkrat, če ne večkrat v življenju občutil revmatične bolečine ali celo zbolel za eno od številnih revmatičnih bolezni. Je res, da neugodne temperature in vremenske razmere vplivajo na izbruh revmatičnih bolezni? Kdaj je potreben nujni pregled pri revmatologu in kdaj lahko posameznik čaka na običajen pregled nekaj mesecev? Kako diagnosticiramo revmatična obolenja, katera so najpogostejša, kako poteka zdravljenje? In nenazadnje, s čim lahko vsak posameznik pripomore k temu, da se revmatičnim obolenjem izogne? Na vprašanja bo tokrat odgovarjal prof. dr. Matija Tomšič, revmatolog, predstojnik kliničnega oddelka za revmatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Med oddajo nas lahko pokličete na 01/475-22-22, že zdaj pa nam lahko pišete na radioprvi@rtvslo.si. Vabljeni!

Težko je najti človeka srednjih let, še težje starejšega, ki ni vsaj enkrat, če ne večkrat v življenju občutil revmatične bolečine ali celo zbolel za eno od številnih revmatičnih bolezni. Je res, da neugodne temperature in vremenske razmere vplivajo na izbruh revmatičnih bolezni? Kdaj je potreben nujni pregled pri revmatologu in kdaj lahko posameznik čaka na običajen pregled nekaj mesecev? Kako diagnosticiramo revmatična obolenja, katera so najpogostejša, kako poteka zdravljenje? In nenazadnje, s čim lahko vsak posameznik pripomore k temu, da se revmatičnim obolenjem izogne?

Na vprašanja bo tokrat odgovarjal prof. dr. Matija Tomšič, revmatolog, predstojnik kliničnega oddelka za revmatologijo Univerzitetnega kliničnega centra LjubljanaMed oddajo nas lahko pokličete na 01/475-22-22, že zdaj pa nam lahko pišete na radioprvi@rtvslo.si. Vabljeni!

Tadeja Bizilj