Shiva šiva vzdržljiva, Shiva šiva ubogljiva, Shiva šiva zavrgljiva .. pesem Katarine Juvančič, napisana prav za koncert ženskega pevskega zbora Rož, ki je prava multimedijska gledališko glasbena predstava, predstava, ki spodbudi premislek o vlogi dela v času globalizacije.

Multimedijski koncert ženskega pevskega zbora Rož s pesmimi o in ob delu spodbudi k premisleku

V Šentjakobu v Rožu se je sredi oktobra na prvi seriji treh koncertov predstavil ženski pevski zbor Rož. Priprave na multimedijski koncert so trajale dve leti, 17 pesmi o in ob delu ter družbeno kritični teksti pa pripovedujejo zgodbo o delu nekoč in danes.

.. Danes, ko, kdor si želi delovni dan olajšati s petjem, ne najde več sopevk in sopevcev, saj so po vsem svetu veliko dela prevzeli stroji. In ne samo to – glasba iz zvočnikov je delavcem in delavkam ukradla še zadnji kanček kreativnosti in svobode. V taktu globalne glasbe mora tudi človek funkcionirati kot stroj, pri čemer je očitno velika večina celo hvaležna za to, da ne hira v brezdelju. Kot piše v vabilu na samo predstavo.

Prisluhnite reportaži s koncerta in/ali si ga oglejte v živo v Farni dvorani v Šentjakobu v Rožu na avstrijskem Koroškem 4.11. ob 20.00 ali 5.11. 2017 ob 15.00.

 

Mateja Železnikar