Novinarska ekipa mladih iz Osnovne šole Prežihovega Voranca je v tem tednu v okviru novinarskih delavnic Radia Hudo! odkrivala svet na filmskih platnih in televizijskih ekranih.

Svet na filmskih platnih in televizijskih ekranih

Novinarska ekipa mladih iz Osnovne šole Prežihovega Voranca je v tem tednu v okviru novinarskih delavnic Radia Hudo! odkrivala svet na filmskih platnih in televizijskih ekranih. Pred mikrofonom so tokrat nastopali pogumni sedmošolci Indija, Anuška, Aljaž, Oskar, Brina, Liza, Olga, Samo in Taehee.

Najmlajši pred televizijskimi sprejemniki

Zanimalo jih je, kaj najmlajši spremljajo na televizijskih ekranih, katere vloge, kateri junaki so jim najbolj všeč.

Se spomnite svoje najljubše serije, nadaljevanke, nanizanke, ki ste jo spremljali več tednov, mesecev, morda celo let? Anketiranci, ki so jih mladi novinarji ujeli pred radijski mikrofon, poznajo kar nekaj različnih naslovov pa tudi filme radi gledajo.

Študij na AGRFT

Pred mikrofon so povabili študentko igre in študentko dramaturgije, Katjo Markič in Evo Stražar.

Igralka Ajda Smrekar

Ker so želeli mladi novinarji iz prve roke izvedeti tudi, kakšno je življenje pravega igralca, so pred mikrofon povabili tudi mlado, uspešno igralko Ajdo Smrekar. Ajda Smrekar se je leta 2004 vpisala na Fakulteto za družbene vede in leta 2011 diplomirala iz komunikologije, tržnega komuniciranja in odnosov z javnostjo, vzporedno pa se je leta 2009 odločila še za študij dramske igre na AGRFT. Ves čas se je intenzivno ukvarjala tudi s plesom in v jazz baletu nastopala na številnih tekmovanjih ter prejela kar nekaj nagrad doma in v tujini. Nastopila je že v številnih filmih in televizijskih nadaljevankah. Igrala je vlogo Ivane v filmu Morje v času mrka (r. Jure Pervanje). Med drugim je v manjši vlogi nastopila tudi v filmu Lahko noč, gospodična M. Pevca. Oblikovala je vlogo Nike v televizijski nanizanki Strasti in igrala v mladinski oddaji Razred zase ter v humoristični seriji Čista desetka (vloga Vesna).

Zgoraj prisluhnite celotni oddaji, spodaj pa najdete še nekaj fotografij z delavnic …

Tadeja Bizilj