Zunanjepolitično oddajo Labirinti sveta začenjamo z gnusnim umorom malteške novinarke, ki se je brezkompromisno razkrivala korupcijo na Malti. Pod drobnogled bomo vzeli avstrijske volitve, na katerih so največ točk prejeli kandidati, ki so zagovarjali najtrša stališča do beguncev. Govorili bomo o spopadih na vročih puščavski tleh bližnjega vzhoda: V Siriji je padlo mesto Raqqa, prestolnica zloglasnega kalifata. Na severu Iraka, pa sirska vojska preganja tamkajšnje Kurde, potem, ko so ti na referendumu podprli neodvisni Kurdistan. Tudi na Iberskem polotoku po katalonskem referendumu napetost ne popušča. V ospredju je pisemska vojna med Madridom in Barcelono, narašča pa bojazen, da utegnejo španski policisti vnovič udariti po plečih upornih Kataloncev. O vsem tem v oddaji Labirinti sveta z Matejem Šurcem.

Volitve v Avstriji, dogajanje v Iraku in Kataloniji

Zunanjepolitično oddajo Labirinti sveta začenjamo z gnusnim umorom malteške novinarke, ki se je brezkompromisno razkrivala korupcijo na Malti.
Pod drobnogled bomo vzeli avstrijske volitve, na katerih so največ točk prejeli kandidati, ki so zagovarjali najtrša stališča do beguncev. Govorili bomo o spopadih na vročih puščavski tleh bližnjega vzhoda: V Siriji je padlo mesto Raqqa, prestolnica zloglasnega kalifata. Na severu Iraka, pa sirska vojska preganja tamkajšnje Kurde, potem, ko so ti na referendumu podprli neodvisni Kurdistan.

Tudi na Iberskem polotoku po katalonskem referendumu napetost ne popušča. V ospredju je pisemska vojna med Madridom in Barcelono, narašča pa bojazen, da utegnejo španski policisti vnovič udariti po plečih upornih Kataloncev.

O vsem tem v oddaji Labirinti sveta.

Matej Šurc