Četrtek, 19.45, in na Prvem vam v poslušanje - in gledanje - ponujamo tretjo pravljico v sklopu našega pravljičnega septembrskega projekta: Lahko noč, otroci z Lahkonočnicami.
Projekt Prvega programa Radia Slovenija in A1 Slovenija združuje radijsko oddajo za otroke z več kot 50-letno tradicijo, sodobne pravljice, legendarne slovenske dramske igralce in priznane glasbenike. Nocoj z zgodbo Boštjana Gorenca – Pižame: Vitez Vane in troglavi zmaj, ki jo bosta v radijskem studiu 13 pričarala dramski igralec Jurij Souček in pianist Blaž Jurjevčič. V neposrednem prenosu ju lahko poslušate na Prvem, vidite pa tudi na portalu RTV 4D in Facebook strani A1. Vstopimo v radijski pravljični svet!

Pripovedovalec: Jurij Souček. Pianist: Blaž Jurjevčič. Napovedovalec: Aleksander Golja.
Tonska in video izvedba: Milan Zrimšek, Grega Samar, Tone Jurca in Jernej Pogačnik. Urednica: Alja Verbole.

Četrtek, 19.45, in na Prvem vam v poslušanje – in gledanje – ponujamo tretjo pravljico v sklopu našega pravljičnega septembrskega projekta: Lahko noč, otroci z Lahkonočnicami. Projekt Prvega programa Radia Slovenija in A1 Slovenija združuje radijsko oddajo za otroke z več kot 50-letno tradicijo, sodobne pravljice, legendarne slovenske dramske igralce in priznane glasbenike. Nocoj z zgodbo Boštjana Gorenca – Pižame: Vitez Vane in troglavi zmaj, ki jo bosta v radijskem studiu 13 pričarala dramski igralec Jurij Souček in pianist Blaž Jurjevčič. V neposrednem prenosu ju lahko poslušate na Prvem, vidite pa tudi na portalu RTV 4D in Facebook strani A1.

Alja Verbole