V oddaji Gymnasium smo pred mikrofon povabili Ester Ivakič, Majo Križnik in Katarino Rešek – Kuklo, ki pripadajo najmlajši generaciji slovenskih filmskih režiserk – in s svojimi filmi skupaj z drugimi mladimi ustvarjalkami in ustvarjalci spreminjajo podobo slovenskega filma.

V oddaji Gymnasium je Tina Poglajen pred mikrofon povabila Ester Ivakič, Majo Križnik in Katarino Rešek – Kuklo, ki pripadajo najmlajši generaciji slovenskih filmskih režiserk – in s svojimi filmi skupaj z drugimi mladimi ustvarjalkami in ustvarjalci spreminjajo podobo slovenskega filma.

Razlike med njihovimi filmi in filmi starejše generacije so opazne tako v slogovnem smislu kot pri sami vsebini njihovih del. Ta namreč večkrat naslavljajo tematike in vprašanja, ki jih doživljajo in o katerih premišljujejo predvsem mladi, ki odraščajo v zelo drugačnem okolju, kot so odraščale generacije pred njimi. Poleg tega so dela najmlajših slovenskih režiserk še posebej zanimiva že zato, ker je bilo teh v slovenskem filmu v primerjavi z režiserji tradicionalno le za peščico.

 

Prvi