Žetev pšenice se pospešeno približuje koncu. Letošnji pridelek bo nekoliko manjši od običajnega, njegova kakovost pa boljša kot minula leta. Temu primerno so nekoliko višje tudi odkupne cene. V oddaji Studio ob sedemnajstih nas bo med drugim zanimalo tudi, kje konča več kot tretjina zlatega zrnja, saj so, denimo, lani odkupovalci zbrali zgolj 92 tisoč od 150 tisoč pridelanih ton, goste pa bomo vprašali še, kako se bodo jeseni lotili projekta Izbrana kakovost in zakaj v žitni verigi kar naprej škriplje? Pogovor bo v radijskem dopisništvu v Murski Soboti vodila Lidija Kosi.

Žetev pšenice se pospešeno približuje koncu. Letošnji pridelek bo nekoliko manjši od običajnega, njegova kakovost pa boljša kot minula leta. Temu primerno so nekoliko višje tudi odkupne cene. V oddaji Studio ob sedemnajstih nas bo med drugim zanimalo tudi, kje konča več kot tretjina zlatega zrnja, saj so, denimo, lani odkupovalci zbrali zgolj 92 tisoč od 150 tisoč pridelanih ton, goste pa bomo vprašali še, kako se bodo jeseni lotili projekta Izbrana kakovost in zakaj v žitni verigi kar naprej škriplje? Pogovor bo v radijskem dopisništvu v Murski Soboti vodila Lidija Kosi.

Lidija Kosi