V dišeči poletni noči vas s kakšno dobro šalo in vsem, kar se vam je zadnji mesec zgodilo zanimivega, pričakuje voditeljica Mojca. Ob zanimivih pogovorih in v dobri družbi bo noč minila, kot bi mignil.

Na začetku – presenetljivo – ni bilo klicev, tako da sem morala poslušalce kar malo podrezati, da so prijeli v roke telefon. Potem se je pa vsulo.

Irena iz Maribora je poklicala prvič. Pogum je zbrala najbrž zato, ker je odprla svojo beležko, polno šal.

Prva: mož je umrl in užaloščena vdova mu je na venec dala napisati Počivaj v miru. Potem pa je ugotovila, da ji je zapustil veliko dolga, vrnila se je v cvetličarno in dala na venec dopisati dokler ne pridem za tabo!

Druga: dva makarona prideta k matičarju, da bi se poročila. Matičar je zmeden: »Kateri pa je ženin, kako se pa to ve?« »Jaz sem,« se oglasi eden, »jaz sem z jajci.«

Tretji: osemdesetletnik pride k zdravniku in potoži, da ga boli desna noga. Zdravnik pokima: »Ja, to bo od starosti.« »Ne bo držalo. Tudi leva noga je enako stara, pa me ne boli!«

Kamionar Brane je poklical iz okolice Dusseldorfa. Rekel je, kako smo Slovenci nestrpni do kolon, Nemci pa imajo pogosto celo 20 do 25 km dolgo kolono, vse stoji, oni pa kar potrpežljivo čakajo. Naši bi že znoreli.

Tudi jaz mislim, da bi, ja.

Mojca Blažej Cirej