Poletje je čas brez šolskih obveznosti, pouka in domačih nalog, dnevi so daljši, večeri toplejši. Več časa je za počitek in zabavo. Kako se mladi zabavajo? In koliko alkohola spijejo? Če se namreč predvsem med vikendi sprehodimo mimo krajev, kjer se zvečer na prostem družijo, vidimo kar nekaj praznih steklenic alkoholnih pijač, praznih pločevink piva … Ali gre brez alkohola ali ne, bomo vprašali dijake, naše sogovornice pa bodo tudi mladenke, ki v okviru Zavoda Varna pot opozarjajo na to, da vožnja in alkohol ne gresta skupaj.

O alkoholu med mladimi, sploh v tem sproščenih poletnih dneh, v pogovoru z dijaki iz različnih srednjih šol in mladimi sogovornicami iz zavoda Varna pot.

Poletje je čas brez šolskih obveznosti, pouka in domačih nalog, dnevi so daljši, večeri toplejši. Več časa je za počitek in zabavo. Kako se mladi zabavajo? In koliko alkohola spijejo? Če se namreč predvsem med vikendi sprehodimo mimo krajev, kjer se zvečer na prostem družijo, vidimo kar nekaj praznih steklenic alkoholnih pijač, praznih pločevink piva … Ali gre brez alkohola ali ne, smo vprašali naše sogovornike, z nami pa so tudi dekleta, ki v okviru Zavoda Varna pot opozarjajo na to, da vožnja in alkohol ne gresta skupaj.

Špela Šebenik