Vroča noč je pred nami in če vam sopara ne da spati, potem vas voditeljica Mojca vabi na klepet o vsem živem. Dobrodošle so šale, zanima jo, kaj se vam posebnega ali čisto običajnega dogaja te dni in kaj je novega v vašem kraju. Za nagrado vam obljublja nedeljsko ohladitev. Po polnoči torej vabljeni k telefonu.

Poklicalo je nekaj novih in nekaj starih prijateljev nočnega programa.

Niko Jereb iz Idrije se je vrnil s potovanja po Kambodži in Vietnamu. Vsako leto si privošči eno pošteno potovanje in zanj daje na stran od pokojnine. V 19. dneh je doživel veliko novega: spoznal je 20 novih vrst sadja in poskusil specialiteto – ocvrte pajke. na stojnici zraven jih v zaboju lahko vidiš še žive. Veliki so za pol dlani, noge imajo dolge kot prsti. podoben okus imajo kot čips. Ubogi stvori. Kobilice, pajki in sviloprejke.

Rajko iz Ljubljane je povedal šalo. Otroci so se v šoli učili o časih. Ko jih je naštela, je učiteljica vprašala, kakšen čas je v stavku Jutri se bom poročila. Pa se oglasi Janezek: »To je pa že skrajni čas.«

Jože je poklical s Kanina. Pravi, da je višinski in gozdni človek. Obožuje divjino, živali. Ko prideš v gozd, najprej zavpiješ, da cel gozd ve, da si prišel. Ve, da na Kaninu pod stebri domuje družina svizcev, na tri do štiri metre pridejo k njemu. Pa petnajst kozorogov živi tam okoli. Ima prijatelja medveda, poimenoval ga je Lojz po prijatelju, ki tudi nekoliko šepa.

Mojca Blažej Cirej