Komisija za integracijo romske skupnosti, ki dobro leto deluje pod okriljem skupnosti občin Slovenije, je presenečena, da je vlada potrdila nacionalni program ukrepov za Rome, saj naj je bi upošteval želja in predlogov občin. Vsebovati bi moral, pravijo več restriktivnih ukrepov in merljivih ciljev.

Diskriminacijo pogosto enačimo s stališča etnične pripadnosti, zelo redko govorimo o istospolno usmerjenih Romi, ki se srečujejo z večkratno diskriminacijo. Tudi zato je Svet Evrope pripravil prvo evropsko srečanje romskih aktivistov in aktivistov LGBT skupnosti.

V Berlinu so vzpostavili temelje za delovanje Evropskega romskega inštituta za umetnost in kulturo. Inštitut bo predstavljal prispevek Romov do evropske kulture, spodbujal zavest o zgodovini največje narodne manjšine v Evropi, prispeval k dvigu zavesti med Romi in preprečeval anticiganizem v družbi in medijih. Gre za evropsko vozlišče in prostor za izmenjavo med umetniki, aktivisti in intelektualci Romi.

Preverili smo kaj prinaša in komu je namenjen program »Le z drugimi smo«.

Na Pušči so zasadili prvi hektar rastline miskantus, s tem bodo kot pravijo, dolgoročno prispevali k ustvarjanju novih delovnih mest za Rome.

Prvi