Viteška dvorana ljubljanskih Križank je bila maja ponovno prizorišče modnega vrveža in mladinske ustvarjalnosti - modne revije Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Publiki so se z eno kolekcijo predstavili nekateri dijaki 3. letnika ter z dvema kolekcijama 20 dijakinj in 1 dijak 4. letnika oddelka modnega oblikovanja.

Številne umetniške in strokovne šole imajo ob koncu šolskega leta prireditev, v kateri dijaki predstavijo svoje izdelke in s tem delo ter znanje, ki so si ga nabrali v šolskem letu. Na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani imajo zadnje tedne kup tovrstnih dogodkov – od razstav del njihovih dijakov, do prejemanja nagrad na različnih festivalih in natečajih, do njihove najbrž najbolj znane modne revije. Ta je nastala s podporo in pod budnim očesom profesoric: Sabine Puc, Nataše Grčar Napast in Alenke Podlogar.

Viteška dvorana ljubljanskih Križank je bila ponovno prizorišče modnega vrveža in mladinske ustvarjalnosti. Publiki so se z eno kolekcijo predstavili nekateri dijaki 3. letnika ter z dvema kolekcijama 20 dijakinj in 1 dijak 4. letnika oddelka modnega oblikovanja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo.  Elektronska glasba, dobra vizualna podoba, brezhibna izpeljava, predvsem pa zanimive modne kreacije, letos tudi za moške, iz njih pa je prevevala svoboda – svoboda razmišljanja mladih ustvarjalcev, svoboda gibanja, krojev, idej, modnih dodatkov …

Sogovorniki: Maja Ahčin, Klara Franc, Tina Jemec, Lucija Kejžar, Sara Mikuž, Timotej Rosc in Ana Ščuka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Špela Šebenik