Akademska folklorna skupina France Marolt nadaljuje svoje poslanstvo, ki ga je začrtal njen prvi umetniški vodja - France Marolt. To pa je, da s segmenti pretekle ljudske kulture ustvarijo celovito odrsko predstavo. V tradiciji te ljubljanske skupine je tudi vodilo, da so vsako leto novi, drugačni in da zgledno odpirajo možnosti tovrtnega ustvarjanja. Folklorni nastopi sledijo visokim ciljem dovršenosti in umetniške interpretacije etnoloških dognanj. Maroltovci (kot se je v pogovornem jeziku uveljavilo ime za člane skupine) v teh dneh pripravljajo že 69. celovečerno glasbeno-plesno predstavo. Za uvod v slikovit letošnji folklorni večer pa bomo s posnetkom spomnili na predstavo Prenašalci, ki je v 66. sezoni celovito, občuteno in estetsko zaokroženo predstavila koledovanjske obrede. Z besedo bo dogajanje na odru predstavil tedanji umetniški vodja skupine in avtor postavitve dr. Tomaž Simetinger.

Akademska folklorna skupina France Marolt nadaljuje svoje poslanstvo, ki ga je začrtal njen prvi umetniški vodja – France Marolt. To pa je, da s segmenti pretekle ljudske kulture ustvarijo celovito odrsko predstavo. V tradiciji te ljubljanske skupine je tudi vodilo, da so vsako leto novi, drugačni in da zgledno odpirajo možnosti tovrstnega ustvarjanja. Folklorni nastopi sledijo visokim ciljem dovršenosti in umetniške interpretacije etnoloških dognanj.

Maroltovci (kot se je v pogovornem jeziku uveljavilo ime za člane skupine) v teh dneh pripravljajo že 69. celovečerno glasbeno-plesno predstavo. Za uvod v slikovit letošnji folklorni večer pa bomo s posnetkom spomnili na predstavo Prinašalci, ki je v 66. sezoni celovito, občuteno in estetsko zaokroženo predstavila koledovanjske obrede. Z besedo bo dogajanje na odru predstavil tedanji umetniški vodja skupine in avtor postavitve dr. Tomaž Simetinger.

Simona Moličnik