Tako kot v preteklem letu, tudi nocoj izbiramo domačo in tujo skladbo leta. Na naših seznamih se je po vašem zadnjem glasovanju pred tednom dni znašlo dvaindvajset skladb. Iz njih smo jih v redakciji oddaje z glasovanjem izluščili osem, štiri domače in štiri tuje. Nocoj bo ponovno prišla vrsta na vas. Z vašimi glasovi boste med finalistkami izbrali domačo in tujo skladbo Naših poti leta 2016.

Skladbo Naših poti ste prvič izbirali leta 2009. Takrat ste največ glasov dodelili skladbi »Stari cigan« v izvedbi Gitano Banda. Za skladbi leta 2010 ste izbrali »Sinti, Romi – Vsi cigani« Ota Pestnerja ter »Hijo de la Luna« Christine Rosmini, za skladbi leta 2011 »Po dolgi, dolgi cesti« Halgato Banda in »Romano Horo« Esme, za skladbi leta 2012 »Kamipe« skupine Koko in Mandovi in »Bate Vîntul Frunzule« Rone Hartner, za skladbi leta 2013 »Zabledam« skupine Balkan Boys z gostom Ajnurjem Asanovim in »Dime Que Si« skupine Las Migas, za skladbi leta 2014 »Garbič« v izvedbi skupine Šukar in »Kamerav« Šabana Bajramovića in za skladbi leta 2015 »Djelem Djelem« v izvedbi zasedbe Amala z gostoma Shanin Balažek in Vladom  Kreslinom in »Bo Me Som Rom« skupine Terne Čhave.

V prvem delu oddaje se bomo še enkrat srečali s kandidatkami, ki se borijo za naziv domače in tuje skladbe Naših poti leta 2016. Po štiri prihajajo iz domačih in iz tujih logov.  Za vaše glasove se nocoj potegujejo:

NAMESTO KOGA ROŽA CVETI, Balkan Boys feat. Vlado Kreslin

ĆORROLIKANO BLUZ, Katja Šulc

EJ SONCE, Del Tuha

GYPSY STYLE, Mišo Kontrec

NAHTAREJA MO ILO PANLJAN, Esma Redžepova

DANS LES BRAS D’AMMA, Christina Rosmini

GITANISTAN REMIX, Mascarimiri feat. Ai Ai Ai

GYPSY LOVER, Faith i Branko

Prvi