odmevi na aktualno dogajanje v Avstriji in Italiji, dežela FJK edina brez pokrajin, knjižna bera slovenskih zamejskih založb, rojaki z županom Istrske županije Valterjem Flegom,....

Referendum o ustavnih spremembah v Italiji in predsedniške volitve v Avstriji, dogodka, pomembna za slovensko narodno skupnost v obeh državah, bosta odmevala tudi v oddaji. Kakšni so odzivi na avstrijskem Koroškem po zmagi Alexandra van der Bellna in kakšna je dejanska vloga predsednika države pri vprašanjih narodnih skupnosti? Na ta in podobna vprašanja bo v oddaji odgovoril novinar in urednik tednika Novice Janko Kulmesch.

O sporočilu, ki so ga italijanski volivci in volivke dali z zavrnitvijo ustavnih sprememb na referendumu, se bomo pogovarjali z glavnim urednikom goriškega tednika Novi glas Jurijem Paljkom

Več boste lahko izvedeli o življenju v Furlaniji Julijski krajini, ki od 1. decembra  nima več pokrajin, ter o konkretnih težavah rojakov v Istri.

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota že več kot pol stoletja sodeluje s porabskimi Slovenci, dvakrat mesečno rojake obišče tudi Bibliobus. Kako skušajo spodbuditi zanimanje za branje knjig v slovenskem jeziku, boste slišali v tokratnih Sotočjih.

Gostili bomo tudi predsednika Slovenske športne zveze iz Celovca Marjana Velika, za svoje prostovoljno delo zdaj odlikovanega tudi s plaketo državnega sveta. Kako pa je bila letos uspešna celovška Slovenska športna zveza? Tudi o tem več v tokratni oddaji.

Prisluhnite rojakom iz sosednjih držav!

Prvi